Прескочи
Безплатна доставка
14 дни право на връщане
Безплатна доставка
14 дни право на връщане
Безплатна доставка
14 дни право на връщане
Безплатна доставка
14 дни право на връщане
Безплатна доставка
14 дни право на връщане
Безплатна доставка
14 дни право на връщане
Перфектният размер на рамката: Намерете височината, която Ви подхожда!

Перфектният размер на рамката: Намерете височината, която Ви подхожда!

Планински, градски или трекинг велосипед - защо височината на рамката е толкова важна и как се измерва? Ще проучим този въпрос и ще Ви помогнем да направите правилния избор.

Нездравословната поза може да доведе до болка и лесна умора по време на каране, особено при по-дълги обиколки с велосипед. Това прави височината на рамката толкова важна: тя трябва да е в баланс със структурата на тялото Ви и по този начин да гарантира оптимално прилягане.

 Геометрия на видовете велосипеди

 В зависимост от вида велосипед и неговата употреба, рамките са проектирани по различен начин.

Планинският велосипед се използва за по-неравни терени. Колоездачът характерно е в по-наклонена позиция, като тялото е по-приведено напред към кормилото, за да осигури по-добър контрол и управление. Ръцете често са в по-широко разтегнато положение, за да се осигури стабилност на велосипеда, особено по време на спускания.

В градската среда, колоездачът обикновено заема по-изправена, вертикална позиция. Това позволява по-добра видимост в градския трафик и удобство при каране в пешеходни зони. Позицията на колоездача трябва да бъде по-комфортна и подходяща за дълги карания в градски условия.

При трекинг велосипедите, които се използват за дълги дистанции и пътувания, колоездачът обикновено предпочита по-удобна и ергономична позиция. Това може да включва по-високо разположение на кормилото и по-изправена поза на тялото, което осигурява повече комфорт при продължително каране. Велосипедът, също така, може да бъде оборудван с различни приспособления, като например по-широка седалка или амортисьори, за да се намали умората и да осигури по-голям комфорт по време на пътуването.

 Как да избера размера на рамката? 

За да изберете правилния размер на рамката на велосипеда според Вашия ръст, следвайте тези общи насоки:

  1.  Измерете Вашата височина: Използвайте мерителна лента или ролетка, за да измерите Вашата височина точно. Стойте изправени и боси на равна повърхност и измерете разстоянието от върха на главата до пода.
  1. Направете справка в таблицата с размери: За Ваше улеснение сме разработили таблица с размери, която съпоставя височината на колоездача с подходящия размер на рамката. В таблицата са посочени размерите според различните модели велосипеди, така че проверете специфичната таблица за велосипеда, който Ви интересува.
  1. Пробвайте велосипеда: Най-добрият начин да се уверите, че размерът на рамката е правилният за Вас, е да пробвате велосипеда. Направете тестово каране на различни размери рамки, за да видите при коя се чувства най-удобно и отговаря на Вашите нужди и предпочитания.

Следвайки тези насоки, трябва да можете да изберете подходящия размер на рамката за Вашия велосипед, който ще осигури комфорт и ефективност по време на каране.

Ами ако съм между два размера?

 Това зависи от Вашия стил на каране. Ако предпочитате удобството и по-изправено положение на тялото, изберете по-висока рамката. Това е подходящо за ежедневни обиколки или пътувания, до училище или до работа.

Ако имате състезателен стил на каране и предпочитате да сте по-приведени, препоръчва се по-ниска рамка. Това ви дава повече пъргавина, тъй като центърът на тежестта се премества по-надолу.

Хората с по-дълга горна част на тялото по отношение на краката, предпочитат по-ниската рамка. За хора с по-дълги крака се препоръчва по-високата рамка.

Ако все още се съмнявате, сме на разположение да Ви консултираме по телефона от понеделник до петък от 8:30 до 17:00 часа.

Изборът на правилната височина е от решаващо значение, за да намерите велосипед, който отговаря на Вашите индивидуални размери на тялото и нуждите Ви. Това прави Вашия велосипед идеалният спътник за всички видове велосипедни турове.

 

Количка 0

Количката е празна

Започнете пазаруването